user_mobilelogo

Ik kiek no butje,......de weerman hi geliek, genne réégen, en ok mi de windj veelt ut mee, en dè zonneke, och die lut zich vanmiddig wal zie, zèèker weete. Ut is zondig en nie zo mer unne zondig, nee ut is vastelaoves-zondig, butje is ut nog betoverend stil, en toch vul ik unne spanning die in de leugt heengt.

Dé ha ik al toen ik nog un kleenj menneke was, en dé heb ik nou nog,die stilte die butje hèèngt, en ge wit dé der al veul mense in de weer zin um zich klaor te maake vur de optocht. Ik ging net mi de hond un stukske loeëpe, en ut leek wal of Méél utjgesteureve was, niemes op de straot, en dor in enne kier.....dor huurde ik ut. Meziek.......carnavalsmeziek.....YES......ut is zo witj, de uurste waage sté al butje, ik huur um, ik wit ut zééker, en dan gé ut snel, efkes latter zie ik de uurste caravals-gek al loeëpe, un bietje gehost want der moet natuurlik nog vanalles gereegeld weere.

Die paar urre vur de optocht, die spanning die ge vuult, zin vur mij ieën van de sjonste uurkes van de vastelaovend, en dan zo teege de klok van 1 uur, dan komme ze ien vur ieën no de hagelkrusjweg, de waages, de groepe, de enkelinge, mi veul meziek en tam tam, iederieën kiekt, wa ze allemol wer verrig hebbe gemakt vur mee te doe mi die bonte stoet, en dan wit ik ut zééker......de vastelaovend is begonne....ut is zo witj!

Kieveloeëters en Kieveloeëterinne, vrijdig op de sjool hebbe we al un sjon stukske vastelaovens gevierd, en mi Prins Gijs en vorstin Elles van de Kejsjeut, kan de vastelaovend hier in Méél nie mer kepot, de sluttel hebbe we gééster ok meegekrigge, ik kan der nou nie te veul euver vertelle want ok ik moet me verrig gon maake vur de optocht, en ut zal wal wer un paar daage duure vur ik wer in min dagboek sjrief, dus kiek no de vastelaovend nog mer us op de site, dan zal ik min belééfenisse die der én komme wal der op zitte.

Vier vastelaovend zo as ut is bedoeld, zo dé ge der nog laang van kaant no geniete, en doe gén dinge wor ge latter spitj van kriegt, dé zo nog zuunt zin.

Ik zie ollie allemol geer mi die daag,....en ge zaalt ut geluuve of nie, mer ik huur ut, en ut kumt van butje....carnavals meziek, ik go efkes vur de raam kieke of ik wa kan zie......jaowal......ut is zo witj!

Prins Fred II

 

GENIET VAN UT LÉÉVE , ELLEKE MENUTJ ELLEK UUR ELLEKEN DAG

GENIET VAN D'N TIDJ, DÉ IK VASTELAOVEND VIERE MAG

WE DRINKE GEZELLIG 'N PILSKE, WE HÖFFE MI MEKAAR UT GLAS

IK ZO D'R NIKS UM GÉÉVE, AS 'T VORT WA DIKKER VASTELAOVEND WAS

(De Kwéékers - 'Lòt d'n boel mèr wèèje' 2001 2002)