user_mobilelogo

Ja, kieveloeëters en kieveloeëterinnen, afgelopen zaterdag was het dan zover. Bij café d’n Dokter nam ik in een besloten kring afscheid als prins zijnde over het Kieveloeëte-riek. Hier kon ik rustig iedereen bedanken waar ik het afgelopen jaar zoveel aan gehad of te danken heb. Met lege handen ging ik echter niet weg want de culturele commissie van de voetbalclub waar ik ook lid van ben hadden nog een fraaie onderscheiding voor mij. En dat nadat ik die zelfde groep nog in mijn eind speech vergeten was…. FOUT. Ik hoop dat jullie me nog kunnen vergeven. Ook de raad van elf had nog een presentje voor mij. Bij het ophangen van de prins op nieuwjaarsdag had ik een nog al groot formaat foto met lijst bij me om aan de muur te hangen bij de Zwaan. Op raadselachtige wijze was die bewuste lijst op het einde van de plechtigheden verdwenen, ra ra wie zou die hebben? En ja hoor…, op mijn afscheid kreeg ik hem terug, met op de achterkant de complete raad van elf op foto. Geloof het of niet maar ik ben er nog blij mee ook, jongens bedankt.

Na mijn feestje bij d’n Dokter vertrokken we naar het Oranje Hotel waar de nieuwe prins de scepter van mij over zou nemen. Na een bedankwoordje richting alle aanwezigen werd ik als een bom ontmanteld, Frits trok me de scepter uit de handen en voordat ik kon protesteren hadden Joost en Henk me de steek en jas al uit getrokken. Daar sta je dan helemaal kaal, maar daar kwamen de oud prinsen al aan. Op de ski’s moest ik van het podium af en dat ging natuurlijk niet goed en ik brak me toch weer mijn been. De meest aantrekkelijke verpleegster die je maar kan voorstellen kwam mijn been in gipsen en ik werd voor verdere behandeling opgenomen in de Aaw Prinse kliniek. Vanuit mijn ziekebed kon ik nog wel zien wie de nieuwe heerser over het Kieveloeëte-riek ging worden. Tot mijn grote vreugde was het Fred van Rijt die als een duveltje uit een doosje op het laatste moment het podium sprong. Een betere prins kunnen we niet wensen en ik wil prins Fred II van harte feliciteren met zijn benoeming en ik wens hem en Silvie enorm veel plezier en succes.

Het afgelopen jaar, 2005 heb ik jullie prins mogen zijn en dat heb ik met enorm veel plezier gedaan. Dank jullie wel voor de steun die ik gekregen heb en voor de vele mooie herinneringen die ze nooit meer van me af zullen pakken. Ik heb Prins Wout d’n uurste mogen zijn en daar ben ik GRÖTS op!