user_mobilelogo

Afgelopen weekend vierde de Kieveloeët zijn 5x11 jarig bestaan, en dat kon niet onopgemerkt voorbij gaan. De start van dit feestweekend begon zoals ook elk jaar op de 11de van de 11de. We kwamen deze vrijdag in alle vroegte bij Andrea bijeen om daar iedereen weer in functie te zetten. Van Cock Langstraat werd afscheid genomen en Mark van Rooij werd als nieuw lid geïnstalleerd. Ook Goe Gehusseld was weer van de partij, zij zaten zelfs om 9 uur 's-morgens al aan de frikadellen.

Toen we allemaal zo ver klaar waren vertrokken we naar de Basisschool om daar de groepen 6 op te halen van meester Frans, juf Anneke en juf Kim. Frits Berben, Pé van Bree en ik waren 2 weken daarvoor al een keer op bezoek geweest bij deze groepen om het één en ander over de carnaval en de oorsprong ervan uit te leggen, dus zij waren goed voorbereid. Onder muziek van Goe Gehusseld liepen we naar het Kievelmenneke waar we met de officiële opening konden beginnen. Daar aangekomen was het beeldje echter zo smerig dat ik hem maar eens een goede wasbeurt heb gegeven. Mijn witte pak werd er niet witter op.

Na wat toespraken zongen we met zijn allen het Limburgs volkslied en natuurlijk Lééve de Kieveloeët. De leerlingen van de groepen 6 hebben nog allerlei knutselwerken gemaakt en ik kreeg er alvast 3 overhandigd. Een onderscheiding, een Scepter, en een Mombakkes, alles had natuurlijk met de carnaval te maken. Deze en andere knutselwerken kun je nog bewonderen op de tentoonstelling. Er werd nog een mooi gedicht door enkele leerlingen voor gelezen en toen konden de kanons-schoten beginnen. Na een kleine hapering bulderde het kanon vervolgens toch 11 maal door de Dorpstraat en de kop was eraf.

Terug bij Andrea kregen de Raad van Elf, het Comité, de dames van de Kieveloeët, Goe Gehusseld en ik een schitterende onderscheiding voor het 5x11 jarig bestaan. De onderscheiding van de dames was tot hun schrik ietwat kleiner als die van de rest van de Kieveloeët maar Frits wees gelijk terug op hun plaats (op de achtergrond) en zo hoort het ook…. hé Frits. Na een heerlijk buffet waren onze buikjes weer rond genoeg om de kou te kunnen trotseren en we gingen met de opper opper opper Kieveloeëter Hans Smulders naar onze vredes-vruchtenboom die door vandalisme was vernield. Een nieuwe boom was door de gemeente ter beschikking gesteld en wel de Limburgse Boskriek. De Burger bewees maar weer eens een echte ambtenaar te zijn door meer hangend op de schop en pratend in plaats van werkend de boom te overhandigen, Hans Bedankt. Terug gekomen in de warme zaal kon het feest beginnen en dat hebben we nog wel enkele uurtjes gedaan.