user_mobilelogo

In de vooravond van die drie dolle dagen had ik nog enkele belangrijke dingen te doen. We begonnen in de kerk waar de vastelaovesmis gehouden werd, hier stonden we ook stil bij Erik waar ik de eer had om een kaarsje te ontsteken zodat Erik toch bij ons was. Ik stel het zeer op prijs dat de familie en vrienden van Erik hier aanwezig waren, dit heeft mij opnieuw het vertrouwen en de steun gegeven die mij de drie dolle dagen heeft door geholpen.

Na deze mooie en indrukwekkende mis vertrokken we naar D’n Binger waar ik de sleutel op ging halen, want zonder die sleutel had ik nog steeds niets te zeggen. In een volle Binger kon ik na het mooie voorwoord van Vorst Joost mijn plannen aan de toen nog Burgermeester Smulders kenbaar maken. Maar natuurlijk kreeg de Burger ook nog de kans om een weerwoord te geven en dat heeft hij naar mijn mening voortreffelijk gedaan. Toch gaven de Burger en zijn gevolgen mij het vertrouwen om drie dagen over ons Kieveloeëte-riek te regeren en overhandigde mij de Sleutel wat mij vanaf dat moment de macht gaf over Meijel. De Burger en zijn gevolg traden uit hun functie en gingen als Opper, Opper, Opper, Kieveloeëter en Opper, Opper Kieveloeëters het feestgedruis in.

Met de Sleutel in ons bezit vertrokken wij naar ons Zwaantje waar wij nog tot laat in de avond de overwinning gevierd hebben.