user_mobilelogo

Zondagmorgen werd ik eerst nog bezocht door Pieter Verstappen Sr., Koen Verstappen en Fred Bongers die mij de 54e vastelaoveskrant kwamen overhandigen. Normaal krijgt de Prins de eerste uitgave maar door mijn verblijf in Oostenrijk kreeg ik één van de laatste. Bij deze krant kreeg ik ook nog een schitterend cadeau, de prinsefoto met daaronder mijn Proclamatie helemaal ingelijst. Echt top, deze krijgt zeker een ere plaatsje.

De zondagmiddag was gereserveerd voor de Harmonie Eendracht die ook dit jaar hun Vastelaovesconcert hielden. Het thema wat ze aan hielden was, dieren, in alle stukken die ze speelden kwam wel een beestje in voor. Na de pauze liet de jeugd harmonie hun kunnen zien en dat mocht er wezen, heel goed gedaan. De toppers van de liedjesavond konden op deze middag natuurlijk ook niet ontbreken en dus traden Kumtjie, Nie Wisj, De Brummerkes, Óngerakkesen Doorst en mijn vriendengroep Èngesjoote Wild op. Omdat mijn zwager, Twan Beijers zo’n enorme fan van de Brummerkes is mocht hij op het podium mee zingen, wat een zang talent.

De woordvoerder van deze middag, Perry Leeuwerik, was af en toe toch wel van de leg. Nadat hij Nie Wisj al aankondigde als Nix’n schoten hem ook nog een paar keer de woorden Prins Twan i.p.v. Prins Wout uit de snavel, blijven oefenen Per, ik ben het nog een heel jaar. Ik kreeg deze middag ook nog een opdracht, ik moest binnen 2 minuten een vogelhuisje in elkaar timmeren en redde het nog net binnen de tijd. De polonaises denderde door De Zwaan en de middag werd feestelijk afgesloten.

Harmonie, ik ben er volgend jaar weer bij.