user_mobilelogo

Blij verrast waren en zijn Miriam en ik na het geweldige onthaal dat we kregen op het Prinsenbal. Aan mij de eervolle taak om dit jaar over het Kieveloeëte-rijk te heersen als Prins Wout I - 2005! Ik wil jullie dan ook op de eerste plaats van harte bedanken voor jullie leuke en spontane reacties die Miriam, Ralph (reserve Adjudant) en ik hebben gekregen. Want echt niemand had dit verwacht en dat is ook het mooiste. Je ziet dan al die verbaasde gezichten van alle mensen aanwezig, echt super!

Ook een bijzonder woord van dank aan het comité, Vorst Joost, Adjudant Henk, de raad van elf, Hofkapel Goe Gehusseld, Flame en natuurlijk de dames.

Verder wil ik nog mijn voorganger Prins Twan I van harte bedanken voor zijn geweldige Prinsschap van vastelaovend 2004.

De vasteloavend 2005 staat al weer voor de deur en ik heb er een heel goed gevoel over dat het een spetterend en onvergetelijke tijd zal worden. Samen met jullie Méélse mensen moet dat ook zeker gaan lukken. Wij komen elkaar vast en zeker nog vaak tegen bij de verschillende activiteiten die door de Kieveloeët georganiseerd zijn. En vooral met die drie dolle dagen maken we er dit jaar een echte knaller van!!!

En vergeet vooral niet mijn spreuk:

“Al haale ge ’t utj ouw tiën, tot ’t leest óp de bieën”

Wa was dè toch een geweldige aovend, vanaf ’t uurste moment tot ’t leeste. Ge beent dur al weke mi bezig en ge macht tege niemes wa vertelle op ons pap, mam en Miriam noa natuurlijk. Zij moose wal achter min beslissing stoa want zij wére dur dan ok bij betrokke of ze wille of nie, mer gelukkig wón zij mij hier wal mi bij stao.

En toen was ’t zo ver, 8 januari de ganse dag mi wa ditjes en datjes bezig geweest um mèr nie te veul an de ènkommende aovend te denke mèr kreeg toch af en toe wa zenuw perikkelen.

’s Aovends was dur gelukkig darte op de tv dus dór kon ik toen min gedachte op zette wa mij toch wal geholpe hè. En dan komme ze ouw hale, snel in dè pak hijse en onder une jas verschole same mi Miriam nor de Kuttel hin. Nog wa latste instructies in de keuke van de Kuttel en dan en de bak. Slalommend dur de mense die allemol dur ’t masker hin probere te kieke um te zie wie gè bent, op weg nor ’t podium wor Vorst Joost me op stong te wachte.

Toen de onthulling en de ontlading, ’t sterkte mij behuurlijk um zón gejuich en gesjrew te huure echt super. Iedereen ha ik denk ik wel verast mer ging toen nog iemes verasse, Ralph mog vur die aovend min Adjudant zin en dè hè tji gewete ok. Kieveloeët hier nog hartstikke bedankt vur. Miriam mog ik vervolgens nog speldje van de kieveloeët opspelde en een bos bloeme uvverhandige um dè zij same mi mij nog een enorme drukke tidj tege moet gi.

De receptie koos toen beginne en dór werd goe gebruuk van gemakt, anderhalf uur hande schudde, mer wa nog sjonner was, vroalie kusse man wa heb ik genote. De rest van de aovend kon er gefest weere en mi Peter Daniëls die mij meerdere male op de nek viet werd in een polonaise dur de zaal gegoa. Pé ik hoop dè ge nie al te veul last van ouw rug het mer in ieder gaval bedankt.

Toen ’t bij de kuttel te laat was geworre trok dur een grote stoet nor de Molebaan hin wor nog effe verder gefest woor, de aaw prinse sjote nog wa vuurwerk en dè was ’t enzie werd.

Langzaam mer zeker liep ’t leeg mer als leest en dizze groep wil ik extra bedanke ware min vriendegroep. Verder iedereen bedankt vur alle Felicitaties, mailtjes, smsjes en bloeme die ik de afgelope dage gekrege heb, nou zie gè pas echt dè de vasteloavend in Méél enorm lééft.

Zo, zaterdag morgen ging de wekker weer want er stond weer van alles op de planning. Nog een beetje loom van de avond van te voren want we waren bij de Vangrail geweest. Daar stond namelijk de schraveleliedere avond op het programma en dat was weer gezellig. De polonaises trokken volop door de Vangrail heen en de muziek was natuurlijk schitterend. De uitslag van die avond: op 3 Èngesjoote Wild, 2de Kumtjie en de terechte winnaar Óngerakkesen Doorst. Dus genoeg reden om er een feestje van te maken.

’s-Morgens om 10 uur ging ik als eerste naar Automobielbedrijf Joosten want daar stond wat leuks op me te wachten. John Koopmans had voor mij een dikke Nissan Terrano beletterd met mijn naam, spreuk en nog diverse andere dingen geregeld. Met deze Prinsewagen zullen jullie mij de gehele carnaval rond zien crossen. John bedankt!!

's-Middags ben ik nog even naar de repetitie van de Kééj Knappe Kwéékmiddig gaan kijken, en daar lopen al wat talenten rond. Hartstikke leuk om de jeugd zo fanatiek bezig te zien dat beloofd wat voor de toekomst.

Zondag morgen half elf lekker trainen na een avondje stappen, even het luie zweet eruit persen. Heb weer leuke reacties gekregen over mijn prinsschap en kon de trainer meteen informeren welke dagen hij het zonder mij zal moeten doen.

's-Middag half twee naar de Kééj Knappe Kwéékmiddig en daar was het op en top gezellig.

Dat wat ik gistermiddag al gezien had kwam nu nog sterker naar voren, mega fanatieke jongeren die daar zomaar even een goed ingestudeerd optreden op het podium gooide. Nou, petje af, stond er wel van te kijken. Ik zou zeggen ga zo door en dan blijft de carnaval ook in de toekomst hier in Méél sterk leven.

De Bónte vréjdigaovend heb ik achter de rug en ik kan terug kijken op een fantastisch feest en met mij vele anderen. Vanaf het begin tot het einde bleef de zaal rustig en dat was terecht want de artiesten die op de Bonte aovende optreden zijn echte ras artiesten.

De Méélse en ook de buiten Méélse artiesten waren op en top. Het publiek hing aan hun lippen en ik samen met de rest van de Kieveloeët ook. Ik verklap niet te veel want vanavond is de zaal weer uitverkocht en laat het voor die mensen een verrassing. De Érpelemeendjes slingerde de polonaise eens goed aan en het ging na de optredens nog wel even door. Al met al weer een prachtige avond en ik verheug me al op vanavond.