user_mobilelogo

 

We zijn weer van start!

6x11-jarig jubileum logo

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. De 11e van de 11de. De aftrap van het Vastelaovesseizoen 2016-2017. Een bijzonder seizoen daar we ons 6x11 jarig jubileum vieren. Een jubileumjaar dat we afgelopen weekend af mochten trappen met een onvergetelijke Méélse revue, georganiseerd door de stichting Pròt mèr Mééls. Deze stichting is door C.V. De Kieveloeët geïnitieerd in het kader van het 6x11 jubileumjaar.

De productie, brachten in de voorbereidingen ruim 130 vrijwilligers bij elkaar die samen een geweldig schouwspel op de planken brachten. Dit onder de supervisie van Marij Dorssers en Annemie Louman. Twee dames die zich ruim een jaar lang toe hebben gelegd om deze groep vrijwilligers tot een geheel te smeden; Waarbij zij ook de leden van C.V. De Kieveloeët en de partners op de buhne hebben gekregen. Diep respect en complimenten voor het resultaat! Nu enkele dagen na het weekend is iedereen moe, voldaan, tevreden en mogen we constateren dat 1200 bezoekers van de voorstellingen hebben genoten. Een betere aftrap van het jubileumjaar hadden we ons niet kunnen wensen. Dank je wel aan iedereen die hier z’n steentje aan bij heeft gedragen.

 

Nieuwe website!

Tevens mochten we afgelopen weekend onze nieuwe website lanceren. Qua opmaak en techniek zijn we weer helemaal bij de tijd en dat met dank aan Frits Strijbos.

 

Jubileumonderscheiding

En om het feest helemaal compleet te maken, werd de vereniging op de 11e van de 11e ook nog eens voorzien van een jubileumonderscheiding en jubileumspeldje. Beide uitgewerkt door onze kledingman Pascal Stappers en waarbij beide ontwerpen refereren aan de bijzondere gebeurtenis van 6x11 jaar Vastelaovend in Meijel.

 

Afscheid van leden

Maar nog even terug naar de aftrap van 11-11. Nadat we traditioneel de 11e van de 11e met 11 kanonschoten hebben ingeschoten is dit ook altijd de dag dat we afscheid nemen van leden en nieuwe leden installeren. Zo namen we op de eerste plaats afscheid van Patrick en Jeanette Verstappen. Na 4 jaren bij C.V. De Kieveloeët hebben zij besloten de vereniging te gaan verlaten. Een weloverwogen besluit. Enerzijds waren de doelen die Patrick zich had gesteld toen hij bij de vereniging kwam voor een groot deel gerealiseerd. Daarnaast speelt ook de gezondheid van Jeanette al een tijdje parten, waardoor zij minder dan gewenst, samen Vastelaovend hebben kunnen vieren. Patrick en Jeanette bedankt voor 4 bijzondere jaren bij deze vereniging. Wij Wensen jullie heel veel succes en voorspoed (voor op de 1e plaats de gezondheid) en dan gaan we jullie de komende Vastelaovend met regelmaat weer zien!

Ten tweede namen we afscheid van Leon en Belinda Bots. Zij kwamen november 2009 bij de vereniging. Na een flitsende start bij de Raad van Elf, werd Leon al snel gevraagd om het comité team te komen verstreken. Alleen zat hij prima op z’n plaats bij de Raad van Elf en besloot niet op het aanbod in te gaan. Later in 2012 toen Henk Verbugt stopte als secretaris bij de Kieveloeët heeft Leon alsnog de overstap gemaakt naar het comité en heeft daar de functie als secretaris meer dan prima ingevuld.

Als secretaris zorgde Leon dat er een PR Draaiboek kwam en loodste hij de vereniging het digitale tijdperk in. Hij had het dik voor elkaar!! Naast z’n rol als secretaris waren vooral de Bonte Avond het Sjééle Waazel Gala zijn ‘kindjes’. De commissie achter de vodden zitten; afspraken maken met artiesten en verenigingen die ons bij de evenementen uithelpen. Alles op papier, helder en transparant, zodat er nooit discussie was. Diep respect voor zijn toewijding. Zijn bijna onbegrensde toewijding, met altijd de steun van Belinda, hebben de vereniging doen besluiten om Leon te benoemen tot ‘Lid van Verdienste’. Dik verdiend!!

  • Leon-en-Belinda_800
  • Patrick-en-Jeanette_800

 

Nieuwe leden en functies

Met het vertrek van leden, worden er uiteraard ook weer leden welkom geheten. Patrick en Hanneke Neessen & Rob en Rian Vercoulen werden geïnstalleerd en ontvingen van de voorzitter de verenigingsonderscheiding en maken vanaf 11-11 dus officieel deel uit van de Kieveloeët. We wensen de heren en hun partners veel plezier en succes in de prachtige tijd die komen gaat. Met het stoppen van Leon kwam tevens de functie van secretaris vacant. Deze wordt vanaf heden ingevuld door Johan van Diepen.

 

Lid van verdienste

Zoals u eerder kon lezen is deze dag Leon Bots benoemd tot 'Lid van Verdienste' van C.V. De Kieveloeët. Vandaag hadden we echter het heuglijke feit dat we deze ere titel 2x uit mochten rijken. En wel aan niemand minder dan Jurgen Kessels. Jurgen is pas 1 jaar geleden gestopt bij de vereniging, maar eigenlijk is hij nooit weg geweest. Prive nog altijd even druk, maar ook nu blijft hij zich maar verdienstelijk maken voor de vereniging. Soms als reserve fotograaf, als DJ Afrojuk bij het wagen richten en de afgelopen maanden als kartrekker achter de schermen bij de revue. Ook nu staat hij weer continue klaar voor de sjònste vereniging van Meijel.

Als vereniging zijn we dan ook trots dat we Jurgen mogen benoemen als 'Lid van verdienste' van C.V. De Kieveloeët. Dik en Dik verdiend.

 

Samengevat

Samengevat kijken we terug op een bijzondere aftrap van ons jubileumseizoen. De posities zijn weer bezet en we staan als vereniging te popelen om ook dit jaar weer een fantastische Vastelaovend voor jong en oud te organiseren. We hebben er zin in! Jullie ook? Namens C.V. De Kieveloeët dank aan iedereen die 11-11 mede tot een succes heeft gemaakt en we zien jullie graag terug op de komende activiteiten.

 

Ga naar de foto's van de opening

 

Bekijk de foto's van de opening.