user_mobilelogo

Stuur kopij...

voor in de krant

Lees meer...

't Méélse Vastelaovesfèstieval

Lees meer...

Sjééle Waazel Gala

Lees meer...

Prinsebal

Lees meer...

P&M Liedjesfestival

Lees meer...

Bónte Aovend/Middig

Lees meer...

Kééj Knappe Kwéékmiddig

Bekijk...

De Foto's

Na weken van voorbereiding komt de Vastelaovend van 2022 erg dichtbij. Met de op 14 december j.l. aangescherpte coronamaatregelen heeft C.V. De Kieveloeët keuzes gemaakt over de invulling van de Vastelaovend 2022 in ’t Kieveloeëteriek. Hiermee wil het duidelijkheid verschaffen voor geheel Vastelaovend vierend Meijel.

“Met de onzekerheid die al lange tijd heerst, hebben we als vereniging de afgelopen maanden meerdere scenario’s tot in detail besproken en uitgewerkt. Vanwege de voorbereidingstijd voor onze evenementen en de gevolgen van de te maken keuzes hebben we, op basis van onze kennis op dit moment, het besluit genomen dat we in 2022 wel Vastelaovend willen gaan vieren (in welke vorm dan ook), maar zonder Prins Carnaval. In navolging van dit besluit zal onze huidige Prins Pascal I na 2 jaren ook definitief afscheid nemen van de vereniging”, aldus voorzitter Rudy Gommans.

“Het is uiteraard een teleurstellend besluit, want we staan namelijk al anderhalf jaar te wachten om weer Vastelaovend te kunnen vieren. Uiteraard beseffen we maar al te goed dat het vieren van ons sjònne fést in deze tijden helaas niet mogelijk is op de manier waarop we dat graag zouden willen.”

Wél gaat C.V. De Kieveloeët dus proberen om (binnen de dan geldende maatregelen) een kwalitatief programma in de weken voorafgaand aan de Vastelaovend te organiseren; en daar bovenop een waardig programma tijdens de dolle dagen zelf. De invulling hiervan moet de komende weken duidelijk gaan worden, bestaande uit hopelijk zoveel mogelijk behoud van de traditionele evenementen, maar er zullen zeker ook wat alternatieve initiatieven voorbij gaan komen nu we zonder Prins op pad gaan.

Tevens is het besluit genomen dat we de Prins van de Kieveloeët voor 2023 eenmalig op 11 november 2022 al uit gaan roepen, zoals het er nu naar uitziet. Vanaf 2024 verhuist het Prinsenbal dan weer terug naar de 1e zondag van januari.

C.V. De Kieveloeët heeft de overtuiging dat met bovenstaande invulling de Kievel ook met Vastelaovend 2022 in Meijel maximaal en ‘maximaal verantwoord’ zal gaan rollen. Wat die invulling exact zal gaan zijn, moet de komende weken gaan blijken als we concreter weten wat er tegen die tijd mogelijk is.

Voor alle updates en informatie kunt u terecht op deze website en de Facebookpagina van de vereniging.

De Kieveloeët is bezig met het informeren van de volledige achterban over de gemaakte keuzes en de vervolgstappen die daarbij horen. Mochten er desondanks vragen zijn, staat de vereniging open voor vragen.

Vastelaovesvierder 2023

Wil je iemand (persoon of groep) nomineren voor vastelaovesvierder?
Laat het ons weten!

 

Stuur ons je nominatie

Dè moet in de krant

Heb je een ludiek verhaal of annekdote voor in de vastelaoveskrant?
Laat het ons weten!

 

Stuur ons je verhaal