user_mobilelogo

Stuur kopij...

voor in de krant

Lees meer...

't Méélse Vastelaovesfèstieval

Lees meer...

Sjééle Waazel Gala

Lees meer...

Prinsebal

Lees meer...

P&M Liedjesfestival

Lees meer...

Bónte Aovend/Middig

Lees meer...

Kééj Knappe Kwéékmiddig

Bekijk...

De Foto's

De 21e Kééj Knappe Kwéék Middig zit erop en we kunnen spreken van een groot succes. Een kleine 80 jeugdige artiesten, vertegenwoordigd in 14 groepen brachten hun liedjes ten gehore. Voor het volledige verslag en de uitslag van deze feestelijke middag, klik op onderstaande button.

Foto's van de KKKM vind je hier.

Foto's van de Kéjsjeut 2019 vind je hier.

De BastenbrouwersRéégenboog Dörskes

                          

 

Klokslag twee uur openden Z.D.H. Prins Luc I en Vorst Wiljan de middag waarna traditioneel getrouw de hofzangers van C.V. De Kieveloeët het muzikaal openden met het Kééj Knappe Kwéék lied.

Na deze muzikale opening was het de beurt aan de kinderen tot en met groep 5. Zes prachtig uitgedoste groepen, met allemaal eigen teksten brachten een spetterend optreden op de planken. Nadat het laatste nummer van deze categorie had geklonken, was het aan de jury om bekend te maken wie er in de prijzen waren gevallen. Als eerste werd de “Beeste Méélse tekst” uitgereikt en die was voor de groep “De Zökskes” met hun lied “Ik wil ranja!!!”. De “Prizzentaasie-prisj” was voor “De Dòlle Dörskes” die “Jumpie, de zingende kangoeroe” zongen. De Kievelprisj voor het beste liedje ging naar de “Réégenboog Dörskes” met hun liedje “We gòn saame danse”. Nummer 2 van is geworden “Goe Gemutst” met “Wéj viere fést” en de derde prijs was voor “De Klurkes” die het nummer “Springe Nondeju” ten gehore brachten.

Na deze prijsuitreiking was het podium voor de KVW Meijel. Helaas werd er afscheid genomen van Prins Sem en Vorstin Sterre die een jaar lang “veuróp” mochten in de Kéjsjeutepolonaise. Onder het toeziend oog van een volle zaal werden zij ontdaan van hun waardigheden door Prins Luc I. Ondertussen werd alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe raad van 11 en een gloednieuwe Prinses en Vorst. Onder leiding van ‘oud prins’ Sem en ‘oud-vorstin’ Sterre werden er wat nummers gespeeld door de ‘harmonie van de Kéjsjeut’. Rond vier uur stonden de nieuwe heersers van de Kéjsjeut, samen met hun Raad van 11 op het podium. De nieuwe Prinses Kimberley gaat heersen met de spreuk: “Mi minne roeëj, géél, gruune band, sté dizze vastelaovend niemes èn de kant”. Prinses Kimberley, Vorst Jens en Raad van 11 van de Kéjsjeut, een dikke proficiat met jullie benoeming!

Na deze onthulling was het tijd voor de artiesten vanaf groep 6. De jury werd het niet makkelijk gemaakt maar na een uitgebreid beraad werden de prijswinnaars bekendgemaakt. De “Beeste Méélse tekst” ging naar de groep “BFF Vastelaovesviersters” met het nummer “Vastelaovend viere”. De “Prizzentaasie-prisj” ging naar de “Fést4ders”. Zij schreven het nummer “’n Gökske waoge”. Daarna werd de “Kievelprisj” uitgereikt. Hier ging de eerste prijs naar “De Bastenbrouwers” met “Fést mi die van Baste”. Met de tweede prijs ging “Van Alles Wa” aan de haal met het lied “Mi ‘ne knal vier ik carnaval” en de derde prijs ging naar “De Confetti Jumpers” met het lied “’t Gevuul van carnaval”.

C.V. De Kieveloeët wil alle deelnemers hartstikke bedanken voor hun deelname. We hopen jullie allemaal volgend jaar terug te zien bij de 22e editie van de KKKM, maar natuurlijk ook met de vastelaovend tijdens de vele feestjes die er in Méél plaats zullen gaan vinden!

Uitslag

Categorie 1 (t/m groep 5)

  1. Réégenboog Dörskes – We gòn saame danse
  2. Goe Gemutst – Wéj viere fést
  3. De Klurkes - Springe Nondeju

Prizzentaasieprisj: De Dòlle Dörskes – Jumpie, de zingende kangoeroe

Beeste Méélse tekst: De Zökskes – Ik wil ranja!!!

 

Categorie 2 (groep 6 t/m 16 jaar)

  1. De Bastenbrouwers – Fést mi die van Baste
  2. Van Alles Wa – Mi ‘ne knal vier ik carnaval
  3. De Confetti Jumpers – ’t Gevuul van carnaval

Prizzentaasieprisj: Fést4ders – ’n Gökske waoge

Beeste Méélse tekst: BFF Vastelaovesviersters – Vastelaovend viere

 

 

Vastelaovesvierder 2023

Wil je iemand (persoon of groep) nomineren voor vastelaovesvierder?
Laat het ons weten!

 

Stuur ons je nominatie

Dè moet in de krant

Heb je een ludiek verhaal of annekdote voor in de vastelaoveskrant?
Laat het ons weten!

 

Stuur ons je verhaal